Akiraho Apartments - the before & afters! / by Kate Beilby

BEFORE  The original kitchen was awkwardly located under the stair...making it seriously difficult to work in!

BEFORE The original kitchen was awkwardly located under the stair...making it seriously difficult to work in!

AFTER  A floating black plywood stair was installed in the entry, cleverly hiding the laundry and storage underneath.  The stair flows seamlessly into the industrial sized stainless steel kitchen.

AFTER A floating black plywood stair was installed in the entry, cleverly hiding the laundry and storage underneath.  The stair flows seamlessly into the industrial sized stainless steel kitchen.

BEFORE  The living area had great bones with the painted brick walls, beautiful wooden floors and the original steel windows, but the kitchen was tucked around the corner under the stair which wasn't ideal for entertaining.

BEFORE The living area had great bones with the painted brick walls, beautiful wooden floors and the original steel windows, but the kitchen was tucked around the corner under the stair which wasn't ideal for entertaining.

AFTER  The kitchen has been moved into the main living area, giving life the the space. The mezzanine level was extended to provide another bedroom, with bi-folding shutters connecting to the living room below.  A breakfast bar was added, perfect for enjoying the view of the city beyond.

AFTER The kitchen has been moved into the main living area, giving life the the space. The mezzanine level was extended to provide another bedroom, with bi-folding shutters connecting to the living room below.  A breakfast bar was added, perfect for enjoying the view of the city beyond.

BEFORE  The mezzanine level didn't make the most of the space available and we saw an opportunity to drop the floor level and extend the mezzanine floor out.

BEFORE The mezzanine level didn't make the most of the space available and we saw an opportunity to drop the floor level and extend the mezzanine floor out.

AFTER  Relocating the stair enabled us to extend the mezzanine and add another bedroom, maximising the available space.

AFTER Relocating the stair enabled us to extend the mezzanine and add another bedroom, maximising the available space.